HISTÒRIA

La Clínica Sant Josep és el segon centre assistencial actiu més antic de Manresa

historia2.png

1929

Anys més tard, el dia 1 de gener de l'any 1929 s'inaugurava, en la mateixa ubicació, la Clínica Sant Josep. Des de ben aviat aquest centre manresà va guanyar-se un important prestigi en l’àmbit de l’atenció maternoinfantil, de la mà del Dr. Ramon Llatjós i el seu equip. Durant el primer segle d’existència, la Clínica va seguir una evolució creixent, ampliant la seva cartera de serveis, fins a consolidar-se com a centre referent de l’activitat privada i mutual del territori, alhora que esdevenia un centre capdavanter en l’assistència maternoinfantil així com en altres especialitats medicoquirúrgiques.

historia4.png

1994

L’any 1994, després d'unir-se amb el Centre Hospitalari de Manresa, la Clínica va diversificar la seva activitat i va crear nous serveis davant la demanda creixent d'atenció a les persones més dependents. Així va néixer la Unitat de Llarga Estada, la Residència Assistida i, més endavant, el Centre de Disminuïts Físics del Bages.

historia5.png

2011

Les dependències d’urgències, ubicades a la planta baixa, van reformar-se completament per tal d’adaptar-les a les noves necessitats, tant dels pacients com dels propis professionals. L’augment dels espais d’aquest servei va permetre millorar l’atenció als pacients i poder oferir un servei amb qualitat i confort.

Nou aparcament Clínica

2021

S'inaugura el nou aparcament de la Clínica, amb més de 96 places, entre elles, 2 places amb carregador per a vehicles elèctrics (sense cable). També compta amb  3 places amb una limitació de 15 minuts per als pacients que arriben a Urgències i una zona d'aparcament i càrrega de patinets elèctrics. En una aposta per l'eficiència energètica i la sostenibilitat, s’han instal·lat 190 panells solars que aportaran una estimació del 6,45% del consum total anual de l’edifici.  

historia1.png

1886

L’any 1886 la comunitat de les Filles Religioses de Sant Josep van obrir, al carrer Caputxins de Manresa, un centre assistencial.

historia3.png

1940

L'arquitecte Soler i March va projectar i dirigir la construcció de l'edifici originari que va ser ampliat durant la dècada dels anys 40.

historia6 .jpeg

2002

El naixement de la Fundació Althaia, l’any 2002, va suposar un punt d’inflexió ja que des de llavors s’ha reforçat el seu paper com a centre referent de l’atenció mutual privada de la Catalunya Central.

GermanAwards_CSJ_3.jpeg

2020

Una etapa de transformació d’espais i l’ampliació de nous serveis continua el 2018 amb la renovació de la segona planta i l’estrena del nou punt d’atenció al client i àrea d’administració. L’objectiu és oferir una atenció sanitària emmarcada en un entorn hospitalari de primer nivell. El 2020 segueix amb l’ampliació d’espais de rehabilitació i consultoris del CIMETIR i una nova una cafeteria, situada a la segona planta.