Salut apropa el servei d’odontologia a pacients amb diversitat funcional que s’atenen a l’IOMA de la Clínica Sant Josep
2/9/2023

Salut apropa el servei d’odontologia a pacients amb diversitat funcional que s’atenen a l’IOMA de la Clínica Sant Josep

Aquests pacients s'havien de traslladar a centres de Barcelona per a poder ser atesos i, amb la derivació a IOMA, ja no caldrà que es desplacin per continuar el seu tractament.

L'Institut d'Odontologia i Maxil·lofacial Avançada (IOMA) de la Clínica Sant Josep atén els pacients amb discapacitats físiques o psíquiques de qualsevol edat del SAP Bages-Berguedà-Moianès que no es poden visitar de manera habitual a la consulta d'odontologia del CAP corresponent a causa de la seva patologia, sigui per manca de col·laboració o per la seva dificultat de maneig. Aquests pacients s'havien de desplaçar a centres de Barcelona per a poder ser atesos i, amb la derivació a IOMA, ja no caldrà que es desplacin per continuar el seu tractament.

Aquesta nova derivació sorgeix del contracte entre la Fundació Althaia, que gestiona la Clínica Sant Josep, i el Servei Català de Salut. Els odontòlegs del CAP són qui fan la derivació dels pacients que necessiten accedir al servei especialitzat. Cada any, es deriven una quarantena de pacients

Professionals amb un alt grau d'especialització en pacients especials

L'IOMA, a més d'oferir el servei a tot tipus de pacients, està especialitzat en la gestió i atenció d'aquelles persones amb necessitats especials i d'alta complexitat i que requereixen la presència d'un equip mèdic multidisciplinari.

Des de l'any 2018, l'IOMA de la Clínica Sant Josep ha tractat diversos tipus de pacients, com poden ser persones amb pluripatologies o amb historials mèdics complexos i que no poden rebre segons quin tipus de sedació o medicació pel tractament que segueixen; persones amb malalties neurològiques com Alzheimer o altres demències; persones amb problemes de salut mental; o persones amb capacitats diferents en l'àmbit físic o psíquic, entre altres.

La seva ubicació, a dins de l'entorn hospitalari com és la Clínica Sant Josep, permet que se'ls hi pugui aplicar anestèsia en intervencions llargues o complexes i també per aquells pacients amb qui hi poden haver dificultats de maneig a l'hora de fer una visita o aplicar un tractament.

ALTRES NOTÍCIES

Etiquetes: IOMAodontologia