La Clínica Sant Josep planifica el retorn de l’activitat ambulatòria de forma gradual i amb molta prudència
4/30/2020

La Clínica Sant Josep planifica el retorn de l’activitat ambulatòria de forma gradual i amb molta prudència

Tot i que ha centrat tots els esforços i recursos a atendre pacients de COVID-19, la Clínica ha realitzat més de 700 visites telemàtiques


La Clínica Sant Josep recupera a partir d’aquest mes de maig i de manera esglaonada l’activitat ambulatòria mutual i privada, prioritzant l’activitat preferent i urgent que cal fer de forma presencial. Per això, tots aquells pacients que tenen pendent una visita o una prova rebran una trucada per tal de programar de nou la cita. En alguns casos, sempre que sigui possible, es continuarà fent com fins ara activitat telemàtica.

D’aquesta manera, totes les visites i proves pendents s’aniran programant de forma progressiva. Les noves cites es comunicaran als usuaris a través d’una trucada telefònica. Per tal de no col·lapsar les línies, es demana a aquelles persones que tenen pendent una cita que no truquin i que esperin a ser avisats.

Com en la resta de centres de la Fundació Althaia, se seguiran protocols de protecció, distància i aforament a les sales d’espera. En cada un dels punts d’accés a la Clínica s’informarà els usuaris de les mesures de seguretat que s’han de complir com l’ús de mascareta, rentat de mans i restricció d’acompanyants, a excepció d’infants i persones dependents.

Des de la Fundació Althaia es demana a la ciutadania molta precaució i col·laboració per complir les mesures de seguretat i, així, evitar un rebrot de la pandèmia.


L’activitat ambulatòria en temps de COVID-19

La Clínica Sant Josep, tot i que es va posar a disposició del sistema públic de salut i ha destinat tots els esforços i serveis assistencials a pacients afectats per la COVID-19, no ha aturat del tot l’activitat ambulatòria.

Durant el mes d’abril, ha realitzat un total de 743 visites telefòniques de diferents especialitats mèdiques gràcies a la implicació dels professionals d’aquest centre sanitari. A aquestes trucades cal sumar-hi les trucades de seguiment que han fet els fisioterapeutes del Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació (CIMETIR) als usuaris que es trobaven en període de rehabilitació, a qui se’ls ha facilitat presentacions i vídeos per ajudar-los en els seus exercicis de rehabilitació.

També s’ha mantingut l’activitat inajornable. En aquest sentit, aquest abril s’han portat a terme prop de 2.150 visites urgents presencials.

En paral·lel, es manté una planta d’hospitalització a disposició del sistema públic de salut on s’atenen pacients de diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques, però gràcies al descens en el número de pacients ingressats a Althaia, des d’aquesta setmana ja no hi ha malalts COVID-19 a la Clínica Sant Josep.

ALTRES NOTÍCIES