L’IOMA celebra el 5è aniversari i referma la seva aposta per una atenció integral i personalitzada
11/30/2022

L’IOMA celebra el 5è aniversari i referma la seva aposta per una atenció integral i personalitzada

Amb més de 4.500 pacients atesos, l’Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada continua la seva aposta per una atenció especial a pacients amb fòbia, menors i persones amb diversitat funcional

Fa cinc anys, l’Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada, l’IOMA, de la Clínica Sant Josep, obria les portes amb el propòsit de ser el centre de salut bucodental que dones atenció, tractament i suport a aquelles persones amb fòbia d’anar al dentista, independentment de la seva edat, i per aquelles persones amb diversitat funcional o amb patologies que dificulten que se’ls pugui visitar correctament. Ara, l’IOMA celebra el seu 5è aniversari havent tractat més de 4.500 pacients, entre els quals hi ha 759 menors d’edat i una vuitantena de persones amb diversitat funcional o amb malalties neurològiques i altres complicacions que fan necessària un abordatge multidisciplinari i, en casos més severs, una sedació total per garantir l’aplicació i el tractament correcte d’aquell pacient.

El volum de pacients atesos referma l’objectiu pel qual es va crear l’IOMA. “Ubicar un un centre bucodental en un entorn hospitalari ha estat clau per poder atendre, sense haver de fer derivacions, a tots aquells pacients que tenen grans complexitats o que havien posposat les seves revisions al dentista per por i dolor. Precisament per això, ens hem trobat amb persones que tenien la dentadura molt malmesa i han necessitat de diverses cirurgies maxil·lofacials”, explica el coordinador de l’IOMA i cirurgià maxil·lofacial, el Dr. Javier Mareque.

Una de les grans apostes del futur és la de consolidar l’IOMA com un centre de referència pel tracte qualitatiu que s’ofereix als pacients. Com detalla el Dr. Mareque, “adquirir nous aparells d’odontologia digital és un altre dels propòsits per obtenir diagnòstics amb major rapidesa, predictibilitat i fiabilitat. Però, tota aquesta tecnologia s’ha d’aplicar per garantir el benestar del pacient durant tot el tractament i aconseguir així, un resultat òptim i satisfactori”.

Equip multidisciplinari per pacients amb dificultats

Els odontòlegs de l’IOMA són especialistes en el tracte amb pacients amb odontofòbia, sobretot menors i adolescents, i també en el tracte de pacients amb capacitats físiques i psíquiques limitades o pacients amb pluripatologies. D’aquesta manera, es garanteix un tracte amb cura especial per als pacients menors d’edat i persones amb diversitat funcional o malalties oncològiques o neurològiques, com Alzheimer, Parkinson i aquelles persones que prenen medicació compromesa amb alguns dels tractaments o sedants que s’utilitzen habitualment en una consulta.

Al llarg d’aquests cinc anys, l’equip que forma l’IOMA, s’ha anat reforçant amb l’arribada de professionals de perfils heterogenis, com logopedes o rehabilitadors orals. També compten amb una experiència àmplia i contrastada en el camp de l’odontologia i la cirurgia maxil·lofacial, així com en la investigació i la docència universitària.

Cobertura integral per fer tractaments efectius

A més dels reforços assistencials, l’IOMA també ha anat ampliant la cartera de serveis per oferir una cobertura integral, amb professionals especialitzats en Cirurgia Oral i Maxil·lofacial, Implantologia, Odontologia, Ortodòncia, Pròtesis, Periodòncia, Odontopediatria, Fisioteràpia, Endodòncia, Estètica dental, Cirurgia i medicina estètica, i, el darrer servei a incorporar-se a principis d’aquest any, com va ser la logopèdia.

Aposta per la tecnologia digital

En la seva aposta pels avenços tecnològics, l'IOMA ha anat incorporant nous aparells i novetats del sector amb l'objectiu de fer més agradable la consulta al dentista i reduir el bloqueig i ansietat dels pacients. L'escàner intraoral, incorporat l'any 2020, ha permès que els odontòlegs puguin fer un treball d'estudi previ més efectiu gràcies a les imatges en 3D de la boca del pacient. L'any 2021 es va incorporar una nova ortopantomografia amb TAC dental integrat que elabora radiografies panoràmiques en 3D per fer un pas endavant en el diagnòstic de lesions òssies, infeccions i alteracions generals de l'anatomia de la mandíbula i la boca tant dels pacients. I també es va adquirir una nova xeringa amb motor d'última generació que redueix la intensitat del dolor durant l'aplicació d'anestèsia bucal. Com comenta el Dr. Mareque, "els nivells de precisió d'aquestes noves tecnologies són molt alts. La digitalització dels processos i tractaments fa que creixi la satisfacció dels pacients perquè veuen que els resultats són de qualitat i just allò que esperaven, sense sorpreses d'última hora."

Ofertes i promocions pel 5è aniversari

Per celebrar aquests cinc anys, l'IOMA oferirà diverses promocions fins a l'octubre de 2023, com higienes de franc en els tractaments d'ortodòncia o un 50% de descompte en les higienes dentals.
Per tal d'estar informats de totes aquestes promocions, l'IOMA us anima que seguiu els perfils de comunicació oficials de la Clínica, com són la pàgina web clinicasantjosep.cat i les diferents xarxes socials, a Instagram, Twitter i Facebook.

ALTRES NOTÍCIES