Informació sobre el canvi en l’atenció als parts  de la Clínica Sant Josep durant el període de Coronavirus SARS-CoV-2
3/20/2020

Informació sobre el canvi en l’atenció als parts de la Clínica Sant Josep durant el període de Coronavirus SARS-CoV-2

Durant aquest període tots els parts s’atendran a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa

Arran de l’actual situació d’excepcionalitat que estem vivint, a partir de demà dissabte, l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa assumirà l’atenció dels parts de la Clínica Sant Josep de Manresa, que atén l’activitat mutual i privada de la Fundació Althaia. L’objectiu principal és seguir optimitzant els equips assistencials de l’organització per tal de garantir l’atenció a tota la població que ho requereixi durant aquest període.

La mesura, que és provisional, també vol garantir la seguretat, tant dels pacients com dels propis professionals. A més, permet seguir alliberant espais a la Clínica Sant Josep per tal de poder atendre pacients derivats de l’Hospital Sant Joan de Déu, en cas que així es requereixi.

Informació pràctica

  • A partir d’aquest dissabte, 21 de març, a les 8h, les parteres s’hauran d’adreçar a l’àrea d’Admissions d’Urgències de l’Hospital Sant Joan de Déu, des d’on les derivaran a la Sala de parts, ubicada a la planta -3.
  • Aquelles embarassades que tenen visites prepart programades rebran una trucada telefònica per part de la seva llevadora, per tal de fer-los el seguiment necessari.
  • Finalitzat el període d’ingrés, quan es doni l’alta, la mare i el nadó seran derivats al seu ginecòleg i pediatre de referència, i s’activarà el seguiment de postpart per part de la llevadora.

Altres mesures excepcionals ja adoptades

Aquest canvi se suma a altres modificacions que s’han adoptat durant els darrers dies:

  • Les visites programades als consultoris i les intervencions quirúrgiques, a excepció d’aquelles que es considerin prioritàries, estan sent anul·lades i es reprogramen per a més endavant, tenint en compte l’evolució de la pandèmia. Si teniu qualsevol dubte podeu trucar al telèfon de consultes 93.874.42.98 (de dilluns a divendres).
  • Es mantenen les urgències i l’hospitalització, tant d’adults com de pediatria.

La Clínica Sant Josep vol recordar que cal restringir a un els acompanyants dels pacients. A més, es demana que tots aquells acompanyants que presentin símptomes com febre, tos, dificultat respiratòria o malestar general no acudeixin a la Clínica.

Així mateix, es demana a la ciutadania que faci un ús responsable dels recursos assistencials. En cas de dubte, que es posin en contacte amb el 061 o amb el CAP de referència. Per a emergències greus o de risc vital que truquin al 112.

 

ALTRES NOTÍCIES