Els jugadors del BAXI Manresa superen les revisions medicoesportives al CIMETIR de la Clínica Sant Josep
8/6/2021

Els jugadors del BAXI Manresa superen les revisions medicoesportives al CIMETIR de la Clínica Sant Josep

El BAXI Manresa inicia dilluns la pretemporada amb el primer entrenament, després de passar amb èxit les proves medicoesportives

Durant aquesta setmana, bona part de la plantilla del primer equip del BAXI Manresa ha passat a fer-se la revisió medicoesportiva al CIMETIR, Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació de la Clínica Sant Josep. Per segon any consecutiu, tots els jugadors han hagut de fer la revisió en solitari seguint totes les mesures de protecció i seguretat necessàries arran de la Covid-19, un fet que ha suposat que el període de revisions s’hagi dilatat més del que és habitual.

Les revisions dutes a terme al CIMETIR inclouen una valoració de la història clínica i esportiva, un estudi antropomètric, exploracions cardiològiques i proves d’esforç amb analitzador de gasos i mesurament d’àcid làctic per determinar l’estat físic de tots els jugadors.

Els jugadors Rafa Martínez, Yankuba Sima, Dani Garcia, Guillem Jou, Dani Pérez, que ja eren a Manresa, van ser els primers a passar revisió. Dies més tard, va ser el torn dels nous fitxatges com Janis Berzins, Vasilije Pusica i Marcis Steinbergs.

Dr. Pedro Rodríguez, metge amb una àmplia visió esportiva

La revisió que es realitza al Centre de Medicina de l’Esport està supervisada pel Dr. Pedro Rodríguez Saavedra, nou professional del CIMETIR amb una reconeguda experiència en medicina esportiva.

La seva trajectòria com a metge de diverses disciplines esportives és clau per oferir unes revisions ajustades a les necessitats més específiques de cada esport i per dotar el CIMETIR d’un equip de professionals encara més transversal. 

Conveni de col·laboració

D’acord amb el conveni existent entre les dues entitats, la Fundació Althaia és la institució que assumeix la responsabilitat dels serveis mèdics del Bàsquet Manresa, inclòs el primer equip.

El conveni de col·laboració entre les dues institucions inclou serveis destacats com les revisions medicoesportives dels jugadors del primer equip, el seguiment de lesions durant la temporada o les revisions a l’equip base a uns preus especials.

El CIMETIR està integrat pel Centre de Medicina de l'Esport, un dels cinc centres a Catalunya acreditats pel Consell Català de l'Esport amb la màxima categoria, el nivell 3.  Aquest és un centre de referència per als esportistes que disposa d’un equip professionals sanitaris de diferents especialitats que treballen en xarxa per oferir un servei integral als seus usuaris.

 

Rafa Martínez Baxi Manresa

   Yankuba Sima Baxi Manresa

 

ALTRES NOTÍCIES