L’IOMA de la Clínica Sant Josep posa en marxa un nou servei de logopèdia per ampliar els tractaments d’ortodòncia i altres disfuncions orals
1/19/2022

L’IOMA de la Clínica Sant Josep posa en marxa un nou servei de logopèdia per ampliar els tractaments d’ortodòncia i altres disfuncions orals

El servei de logopèdia treballa conjuntament amb els odontòlegs amb l’objectiu d’aconseguir tractaments perdurables

L’Institut d’Odontologia Maxil·lofacial Avançada, l’IOMA, de la Clínica Sant Josep, ha posat en marxa un nou servei de logopèdia per tractar aquelles persones que han sofert canvis en la seva estructura dental i necessiten corregir o prevenir els mals hàbits que poden repercutir de manera negativa en el futur del tractament.  L’objectiu és obtenir tractaments efectius i perdurables gràcies a la rehabilitació i la reeducació de pacients que han d’aprendre a mastegar o empassar aliments de manera diferent.

Alguns dels casos més comuns que es volen evitar són els d’aquelles persones que van seguir un tractament d’ortodòncia i, anys més tard, tornen a tenir algunes dents en mala posició perquè han fet diversos moviments amb la llengua que han acabat modificant la posició d’algunes peces dentals. Un altre exemple clar de la necessitat de la intervenció d’un logopeda és, per exemple, quan un pacient té nous implants i, per tant, una nova dentadura i una mossegada diferent.

Cobertura integral per completar i fer més efectius els tractaments

El servei de logopèdia treballa conjuntament amb els odontòlegs, oferint una cobertura integral del tractament, aportant una estabilitat i una llarga durada en els resultats.  Una vegada l’odontòleg diagnostica, els logopedes  determinaran si existeix un problema funcional, anatòmic o una conjunció dels dos factors.  El pacient iniciarà el tractament correctiu a través de diverses tècniques com poden ser pautes d’exercicis correctius, massatges o l’electroestimulació.

A més de ser un suport per als tractaments odontològics, aquesta nova consulta també donarà servei a aquells adults i infants que tinguin altres disfuncions orals. Per exemple, problemes de deglució, masticació, respiració, succió, friccions involuntàries de les dents, anomenades bruxisme, i d’altres patologies associades als moviments de la llengua, boca i llavis.

Especialistes en pacients amb capacitat diferents

El nou servei de logopèdia s’afegeix a la cartera d’especialitats que integra l’IOMA, que continua el seu objectiu de ser un centre bucodental de referència amb un enfoc global i multidisciplinari del tractament per a cada pacient.

Els odontòlegs de l’IOMA són especialistes en el tracte amb pacients amb odontofòbia o por d’anar al dentista, sobretot menors i adolescents. Però, a més, l’IOMA també tracta pacients amb capacitats físiques i psíquiques limitades o pacients amb pluripatologies que prenen medicació compromesa amb alguns dels tractaments o sedants que s’utilitzen habitualment en una consulta.

ALTRES NOTÍCIES