Informació sobre el canvi en les urgències i hospitalitzacions pediàtriques de la Clínica Sant Josep durant el període de Coronavirus SARS-CoV-2
3/23/2020

Informació sobre el canvi en les urgències i hospitalitzacions pediàtriques de la Clínica Sant Josep durant el període de Coronavirus SARS-CoV-2

Durant aquest període, les urgències i les hospitalitzacions pediàtriques s’atendran a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa

Des d’aquest dilluns a la tarda, arran de l’actual situació d’excepcionalitat que estem vivint, l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa assumeix les urgències i les hospitalitzacions de l’especialitat de Pediatria de la Clínica Sant Josep de Manresa, que atén l’activitat mutual i privada de la Fundació Althaia. L’objectiu principal, igual com es va fer en el canvi en l’atenció de parts, és seguir optimitzant els equips assistencials de l’organització per garantir l’atenció a tota la població que ho requereixi durant aquest període.

La mesura, que és provisional, també vol garantir la seguretat, tant dels pacients com dels propis professionals. A més, permet seguir alliberant espais a la Clínica Sant Josep per tal de poder atendre aquells pacients que estan sent derivats des de l’Hospital Sant Joan de Déu.

D’aquesta manera, la Clínica Sant Josep posa a disposició del sistema públic de salut tots els seus recursos i serveis assistencials, ampliant la seva capacitat d’hospitalització per acollir pacients de diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques sense diagnòstic de COVID-19. En aquests moments, un 92% dels pacients hospitalitzats a la Clínica ja són del sistema públic.
 

Informació pràctica

A partir de les 15.00 hores d’aquest dilluns, 23 de març, totes les urgències pediàtriques s’atendran a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. D’aquesta manera, qualsevol pacient pediàtric s’haurà d’adreçar al servei d’Urgències d’aquest centre que es troba ubicat a la planta -2 del nou edifici.
 

Altres mesures excepcionals ja adoptades

Aquest canvi se suma a altres modificacions que s’han adoptat durant els darrers dies:

VISITES, CONSULTES I INTERVENCIONS QUIRÚRGIQUES

  • Les visites programades als consultoris i les intervencions quirúrgiques, a excepció d’aquelles que es considerin prioritàries, estan sent anul·lades i es reprogramen per a més endavant, tenint en compte l’evolució de la pandèmia.

URGÈNCIES D’ADULTS

  • Les urgències d’adults es continuen atenent a la Clínica Sant Josep.

PARTS

  • Des del dia 21 de març, i de manera provisional, l’atenció als parts es concentra a l’Hospital Sant Joan de Déu.
  • Totes les parteres s’han d’adreçar a l’àrea d’Admissions d’Urgències de l’Hospital Sant Joan de Déu des d’on les derivaran a la Sala de parts, ubicada a la planta -3.
  • Aquelles embarassades que tenen visites prepart programades rebran una trucada telefònica per part de la seva llevadora, per tal de fer-los el seguiment necessari.
  • Finalitzat el període d’ingrés, quan es doni l’alta, la mare i el nadó seran derivats al seu ginecòleg i pediatre de referència, i s’activarà el seguiment de postpart per part de la llevadora.

 

ALTRES NOTÍCIES