Els nostres professionals, a fons: Dr. Marco Antonio Alvárez González
15/2/2023

Els nostres professionals, a fons: Dr. Marco Antonio Alvárez González

EL PERFIL

Lloc de naixement: Vaig néixer a Barcelona, on resideixo actualment, després de formar-me a Zamora, Valladolid, Alemanya, Estats Units i Gran Bretanya.

Formació acadèmica i trajectòria professionalLlicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Valladolid. Vaig cursar la beca Erasmus durant 4 semestres a la Universitat de Bonn, Alemanya. Vaig obtenir el certificat ECFMG (Estat Units) per cursar estudis especialitzats amb una estada al Mount Sinai Medical School de Nova York i també vaig treballaral Regne Unit fins a l'any 1998.

Vaig fer la residència MIR de Digestologia a l'Hospital Germans Trias i Pujol, aconseguint el títol d'especialista en Aparell Digestiu (2002) i assolint el doctorat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2013) amb el grau excel·lent cum laude, amb la tesi "Curs clínic de la cirrosi descompensada".

En l'actualitat, soc el cap de servei de Digestologia d' Althaia, després d'haver-me dedicat, durant onze anys, a l'endoscòpia avançada a l'Hospital del Mar de Barcelona.

He estat professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona, on he dirigit tesis doctorals, i en l'actualitat col·laboro com a professor a la Univeristat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Tinc una important trajectòria en investigació clínica aplicada i he liderat diversos estudis pioners en diagnòstics i tractaments endoscòpics avançats.


Any d’inici a la Clínica Sant Josep:  Principis del 2023.

Activitats que li agraden fer en el seu temps lliure:  El meu oci va lligat a estar amb la meva família i els meus fills. També m'agrada la lectura, concretament la ficció i els relats històrics, viatjar i l'esport. Tot i que he tingut diverses aficions, ara només puc dedicar-me al running i a l'esgrima.

 

Més informació: 

Linkedln

Marco Antonio Alvarez-Gonzalez - Head of Digestive Diseases Department. Althaia. Hospital of Manresa - Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa | LinkedIn

Pubmed

Marco antonio alvarez - Search Results - PubMed (nih.gov)

LA REFLEXIÓ

"La formació de nous especialistes ens permet continuar avançant amb el propòsit de millorar la qualitat de vida dels pacients. Per això, soc docent i formo part d'estudis pioners que són la base de noves proves i tractaments endoscòpics innovadors."