La Clínica Sant Josep crea circuits d’accés al centre per garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals arran de la crisi de la Covid-19
6/1/2020

La Clínica Sant Josep crea circuits d’accés al centre per garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals arran de la crisi de la Covid-19

Podran accedir a la Clínica Sant Josep les persones que han de rebre atenció sanitària i els acompanyants autoritzats. L’objectiu és aconseguir que qui realment necessita acudir-hi ho faci amb seguretat i màxima tranquil·litat.

La pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 ha obligat a canviar de forma significativa els hàbits socials i la forma de relació entre les persones i els espais físics, també a la Fundació Althaia. Per tal de garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals, i alhora generar confiança a les persones que han de fer ús dels recursos sanitaris, és essencial poder respectar el distanciament físic que recomanen els experts i això implica limitar els aforaments especialment als espais tancats. Per això, la institució ha establert unes normatives sobre l’accés i el trànsit de persones dins dels seus edificis seguint les recomanacions dels organismes internacionals de protecció de la salut i del comitè de prevenció de malalties infeccioses de l’organització. Per poder complir amb aquestes recomanacions és essencial que accedeixin als centres sanitaris només aquelles persones que ho requereixen per criteris de salut.

El protocol d’accés a la Clínica Sant Josep

L’accés a la Clínica Sant Josep, centre de l’activitat mutual i privada de la Fundació Althaia, es limita a aquelles persones que tinguin cita per ser visitades a consultes externes, per ingressar o rebre qualsevol procediment mèdic o prova, i als acompanyants autoritzats.

Per accedir a qualsevol dels edificis (edifici principal, consultoris i CIMETIR) cal portar mascareta, anar sense guants i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i al sortir. Posteriorment, dirigir-se als taulells d’informació per informar de si es té una cita programada o es vol visitar un pacient ingressat que està autoritzat a rebre visita.

El protocol de visites i d’acompanyament de pacients

En aquests moments, l’acompanyament de pacients continua regulat per tal d’evitar que hi hagi una concentració elevada de persones a les habitacions o dins les instal·lacions.

Pel que fa a hospitalització, respecte als pacients ingressats, i a partir de la fase 2, estaran autoritzats a tenir sempre un sol acompanyant. Podran ser diferents persones, tot i que no podran accedir a l’edifici simultàniament. Aquest mateix criteri s’aplicarà també a urgències.

Pel que fa a les visites ambulatòries, en les fases 1 i 2 del desconfinament els pacients no poden anar acompanyats. Les excepcions són els pacients pediàtrics, les persones discapacitades, les que s’han de sotmetre a una prova que pugui requerir el suport d’un acompanyant, els casos de cirurgia sense ingrés i altres casos especials en què es valori necessari que entri un acompanyant per tal de garantir la bona comunicació entre professional i pacient. En aquests casos es permet l’entrada d’un sol acompanyant.

ALTRES NOTÍCIES