El 20è aniversari d’Althaia, la covid i els projectes de futur centren les VII Jornades de la institució
6/21/2022

El 20è aniversari d’Althaia, la covid i els projectes de futur centren les VII Jornades de la institució

Sota el lema Ideem junts el futur, més de 500 professionals de la Fundació Althaia es van reunir aquest dijous per compartir coneixements, experiències i projectes de futur en el marc de les VII Jornades de la institució.

Sota el lema Ideem junts el futur, més de 500 professionals de la Fundació Althaia es van reunir dijous dia 16 juny per compartir coneixements, experiències i projectes de futur en el marc de les VII Jornades de la institució. Va ser una trobada molt especial per la confluència de tres aspectes rellevants: el 20è aniversari de la Fundació Althaia, la pandèmia de la covid-19 i el nou Pla Estratègic Talaia 2021-25, el full de ruta que marca el rumb que ha de seguir la institució en els pròxims anys. Les jornades van comptar amb la participació del conseller de Salut, Josep M. Argimon, i dels diferents alcaldes de Manresa que han impulsat i liderat el projecte d’Althaia.

En el decurs de les Jornades, les primeres després de l’esclat de la pandèmia de la covid-19, es van presentar 48 treballs entre comunicacions orals i vídeos, que es van agrupar en tres grans temàtiques: les oportunitats i aprenentatges sorgits arran de la covid-19; les experiències per avançar en l'atenció a les persones, la docència i les noves tecnologies, i els projectes amb futur. A més, s’hi van exposar 70 treballs en format pòster que van despertar molt interès per part dels assistents durant tota la jornada.

Els treballs exposats, de gran qualitat, feien referència a aspectes molt diversos del dia a dia de la institució, des de tècniques i procediments assistencials fins a innovacions tecnològiques, noves formes d’atenció, gestió i organització, entre d’altres. Així, els assistents van poder conèixer des de com funciona la nova cuina de l’hospital, com han evolucionat les TIC en l’àmbit assistencial o els darrers projectes de sostenibilitat mediambiental, fins a la recerca en l’àmbit de la covid desenvolupada a Althaia, els nous models de treball assistencial interdisciplinar o un nou programa d’oncologia de precisió.

D’aquesta manera, es promou el coneixement entre els diferents equips alhora que es visualitza el compromís dels professionals per liderar iniciatives que van pas més enllà del que els sistema de salut estableix com a convencional.

De fet, durant les diferents taules rodones, els participants van fer palès que, malgrat haver passat per una situació difícil provocada per la pandèmia de la covid, mantenen viva la il·lusió i la implicació per seguir impulsant projectes que permetin aplicar noves metodologies de treball, avançar en la recerca i millorar la qualitat assistencial.

ALTRES NOTÍCIES